Casa Noptii de P.C. Cast & Kristin Cast

 

Vol. 1 - Semnul

Zoey Redbird este o adolescenta de saisprezece ani, a carei viata o ia complet razna in momentul in care primeste Semnul Noptii. Aleasa sa fie initiata in scoala de vampiri, Zoey pleaca de acasa, un loc pe care il uraste de moarte din pricina tatalui vitreg, si incepe o aventura care ii schimba total viata. Dezamagita de prieteni, plina de indoieli si de nesiguranta, pustoaica nu o are alaturi decat pe bunica Redbird, al carei sange cherokee il poarta si ea in vine. Ajunsa in Casa Noptii, locul transformarii ei in vampir adevarat, Zoey se va confrunta cu o altfel de existenta, va trece prin intamplari care ii vor confirma calitatile si ii vor desavarsi in cele din urma destinul. Mai mult, va gasi acolo prieteni adevarati si un loc caruia, in sfarsit, sa ii apartina.

Vol. 2 - Trădarea 

Viața lui Zoey devine, în sfârșit, frumoasă – a înțeles că a fost înzestrată cu puteri neobișnuite de către Zeița Nopții și este acum noua preoteasă a Fiicelor Întunericului. A început să se simtă acasă în Casa Nopții și are chiar un iubit… sau doi. Dar iată că în lumea oamenilor se petrec niște crime îngrozitoare și toate semnele par să conducă spre școala pentru vampiri.

Ca și cum lucrurile nu ar fi destul de complicate, moartea lovește și Casa Nopții, exact când Zoey are mai multă nevoie de prietenii ei. In cele din urmă, ea trebuie să găsească în sine însăși curajul de a înfrunta o trădare teribilă, care ar putea să-i distrugă sufletul și să pună în pericol întregul univers al școlii. 


Vol. 3 - Aleasa

Forțele răului se pun în mișcare în Casa Nopții, iar aventurile lui Zoey Redbird iau o întorsătură misterioasă. Cei care păreau că îi sunt prieteni se întorc împotriva ei, iar dușmanii declarați îi devin, în mod ciudat, prieteni. Așa începe partea a treia a seriei, în care calitățile lui Zoey sunt puse la cea mai grea încercare de până acum.

Stevie Rae, cea mai bună prietenă a protagonistei, este transformată în zombie și încearcă din răsputeri să-și păstreze umanitatea. Zoey nu are nici o idee despre cum o poate ajuta, dar este conștientă că totul trebuie să rămână secret față de toți cei din Casa Nopții, locul unde încrederea a devenit o calitate rară.

Așa cum rară, dar și surprinzătoare, este și situația în care se găsește ea însăși, aceea de a avea trei iubiți, lucru care are potențialul unui adevărat dezastru. Tocmai când pare că lucrurile nu pot fi mai rele de atât, încep să moară vampiri. De-adevăratelea. Curând, Zoey și prietenii ei vor afla că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi…


Vol. 4 - Infruntarea

Marea Preoteasă a Casei Nopții a declarat război oamenilor, iar Zoey știe în adâncul inimii ei că acesta este un lucru greșit. Dar o va asculta oare cineva? Viața ei ia o întorsătură periculoasă, în vreme ce loialitatea îi este pusă la grea încercare, iar un demon străvechi se trezește din nou la viață. 


Vol. 5 - Obsesia 

Blocați în tunelurile din Tulsa, Zoey și prietenii ei trebuie să gândească o cale de a ține piept unor forțe malefice care amenință să-i nimicească pe toți. Îngerul căzut Kalona, consortul Marii Preotese, își folosește puterile pentru a-i strânge sub vraja sa pe novicii și pe profesorii din Casa Nopții . Un secret vechi de secole ar putea distruge influența lui nefastă, dar oare Zoey se simte pregătită să facă față adevărurilor care ar putea ieși la iveală?


Vol 6 - Tentația

Secrete întunecate și suspiciuni nemărturisite amenință prietenia dintre Zoey și Stevie Rae. Neliniștită de legătura ei profundă cu A-ya, fecioara plăsmuită odinioară de femeile cherokee pentru a-l seduce pe maleficul Kalona, Zoey se luptă să-și înfrângă dorința de a-l iubi pe frumosul înger căzut, când acesta încearcă în fel și chip să o prindă în mrejele sale. Încă o dată, întunericul amenință să pună stăpânire pe Casa Nopții.


Vol. 7 - Focul

„Spiritul lui Zoey se afla in lumea de dincolo, facut bucati. I-au fost luate vietile anterioare, la fel si amintirile... E pe cale sa devina o Daoine Sidhe, o entitate nici moarta, nici vie - o faptura captiva pe taramul spiritelor, fara a cunoaste mangaierea de a se afla impreuna cu propriul sau spirit.“

Cand prietenii nu mai au incredere unii in altii, intunericul isi face aparitia si aprinde focul...


Vol. 8 - Iertarea

” … Găsește-o pe Zoey Redbird! Condu-mi spiritul la ea! Urmează legătura dintre noi! Dacă ea se află în Ținutul Viselor, nu se poate ascunde de mine. Spiritele noastre se cunosc prea bine. Acum pleacă! “

Cât de strânse trebuie să fie legăturile de prietenie și cât de puternică afecțiunea, pentru a înlătura rănile unei inimi rănite?


Vol. 9 - Predestinare

„- Asa lucreaza Intunericul. Transforma dragostea in ceva rau. Cuvintele lui ma luara prin surprindere...

- Stark, Intunericul nu poate transforma dragostea in nimic. Dragostea este singurul lucru care rezista in Intuneric, dincolo de moarte si de distrugere. Stii asta - sau stiai asta.“

Este oare predestinat ca dragostea sa iasa invingatoare din lupta cu insusi Intunericul?


Primele 9 volume au fost publicate de Editura Litera.


Vol. 10 - Ascunderea

In sfarsit, Zoey are ceea ce si-a dorit : adevarul este expus. Raul lui Neferet a fost dezvaluit, iar Inaltul Consiliu nu mai este de partea ei – dar asta nu inseamna ca s-a oprit din a face rau in lumea vampirilor. In primul rand, un incendiu misterios distruge grajdurile. Apoi, Neferet face o miscare care ii va supune pe toti la o incercare.

Cu semintele neincrederii insamantate si haosul Intunericului in Casa Noptii, toata lumea trebuie sa se uneasca – dar acest lucru se dovedeste a fi mai dificil ca oricand. Gemenii abia daca mai vorbesc, iar fostul dusman al Casei Noptii, Kalona, a devenit acum razboinicul ei, impingandu-le increderea la limita. In plus, Zoey e destul de sigura ca e posibil sa-si piarda mintile. Ea a vazut ceva cand l-a privit pe Aurox prin piatra clarvazatorului, ceva ce nu-si poate explica singura, dar nici prietenii ei. Este posibil ca Heath sa revina intr-o alta forma ? De aceea Zoey e atat de intrigata de Aurox, cand el e evident periculos ? Si cine ar crede-o daca le-ar spune ?

Zoey stie ca daca si-ar urma instinctul in legatura cu Aurox, ar putea fi exact ceea ce au nevoie pentru a invinge raul…dar daca se inseala, ar putea cauza distrugerea celor mai apropiati prieteni.

Cu tensiunea la cote maxime si cu prieteniile pe muchia de cutit, poate gasca tocilarilor opri Intunericul inainte de a fi prea tarziu ?


Vol. 11 - Dezvaluirea

Afectata drastic dupa caderea ei de la sfarsitul volumului anterior, Neferet  este acum mai periculoasa ca niciodata – si dorinta ei de razbunare ii va devasta atat pe oameni, cat si pe Zoey si prietenii ei. Haosul este dezlantuit in Tulsa, iar Casa Noptii este invinuita.

Poate Zoey sa o opreasca pe Neferet inainte ca furia acesteia sa nu se transforme intr-un razboi total ? Sau va trebui sa intervina altcineva pentru a lua vina asupra sa ?


Vol. 12 - Revendicarea

In ultimul roman din seria Casa Noptii, Neferet s-a facut in cele din urma cunoscuta muritorilor. O Zeita Intunecata se dezlantuie in Tulsa si in intreaga lume. Niciun vampir nu este suficient de puternic  pentru a o invinge – numai daca aceasta creatura are puterea de a convoca elementele, precum si capacitatea de a manui Magia Straveche.

Numai Zoey Redbird este mostenitoarea unei asemenea puteri…dar din cauza consecintelor utilizarii Magiei, nu mai poate ajuta. Aflati cine va castiga si cine va pierde in aceasta batalie epica a Luminii impotriva Intunericului.


P.C. Cast   Goodreads   
           Website   
           Facebook   
     Twitter 

      Kristin Cast    Goodreads
          Website  
         Twitter  
             Instagram

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu