Vampirii din Morganville de Rachel Caine

Vol. 1 - Casa de Sticla

Bine aţi venit în Morganville, Texas!

Nu rămâneţi pe afară după ce se lasă întunericul...


Morganville este un mic oraş universitar din inima Texasului, plin de personaje ciudate... unele chiar malefice. Atunci când studenta Claire Danvers se mută din campus într-una dintre cele mai vechi case din Morganville, ea descoperă că persoanele cu care împarte locuinţa nu dau prea multe semne de viaţă. Cu toate acestea, ele o vor apăra pe Claire, atunci când cele mai tainice secrete ale oraşului vor ieşi la lumină, lacome de sânge proaspăt.

 

Vol. 2 - Balul Fetelor Moarte

Bine ati venit in MorganvilleTexas!

Nu ramaneti pe afara dupa ce se lasa intunericul...

 

Claire Danvers nu duce lipsa de provocari... cum ar fi viata printre creaturile noptii. Partea buna este ca are un strasnic vecin de camera (care are obiceiul sa dispara odata cu rasaritul soarelui) si un nou iubit (care are talentul de a da vesnic de necazuri).

Între timp, o fratie isi organizeaza anualul Bal al Fetelor Moarte si - surpriza! - Claire si prietena ei Eve, proscrisa ca si ea, sunt invitate. Fetele se duc la petrecere, sperand sa gaseasca acolo ajutorul de care au nevoie pentru salvarea lui Shane. Dar cand afla adevaratul motiv al invitatiei, intregul iad se dezlantuie, fiindca de data aceasta viii si mortii deopotriva sunt gata sa sfasie cortina noptii.




Vol. 3 - Aleea Intunericului

MORGANVILLE ESTE UN LOC ATAT DE DRAGUT IN CARE SA TRAIESTI...

... si în care sa mori, daca nu te deranjeaza genul acesta de lucruri!

Acum, Claire i-a jurat credinta Ameliei, cel mai puternic dintre vampirii din oras. Protectia pe care i-o asigura contractul cu Fondatoarea nu prea are darul sa-i linisteasca pe cei apropiati ei. Dintr-odata, oamenii încep sa moara pe capete si în moduri misterioase, cineva din trecutul ei revine în prezent, vanand-o, iar un stravechi vampir îi transmite înfioratoarea invitatie de a veni sa ia lectii particulare în locuinta sa izolata. In ce scop – Claire urmeaza sa descopere curand... ceea ce va da un nou si înspaimantator înteles termenului de „cursuri serale”.



Vol. 4 - Banchetul Nebunilor

MORGANVILLE NU ESTE CEEA CE PARE...

VAMPIRII DOMNESC ASUPRA ORASULUI...

SI A TUTUROR CELOR CARE LOCUIESC IN EL.

In orasul universitar Morganville, vampirii si oamenii

au invatat sa traiasca intr-o pace relativa. Totusi, unii studenti – cum este si Claire Danvers – stiu ca, dupa lasarea intunericului, invatatura poate fi lasata pe planul doi, mai importanta fiind supravietuirea. Si asta, mai ales dupa sosirea domnului Bishop, tatal Ameliei – un vampir malefic, dornic de putere si care actioneaza dincolo de orice reguli. Ceea ce doreste el este inimaginabil de sinistru. Abia in seara unui banchet, la care participa toti vampirii, alaturi de partenerii lor umani, Claire realizeaza care este planul lui Bishop... ca si complicata si funesta capcana pe care le-o intinde cetatenilor cu sange cald din Morganville...


Vol. 5 - Domnia Haosului

MORGANVILLE, TEXAS. LA SUD DE NORMALITATE.

În oraşul universitar Morganville, vampirii şi oamenii au coexistat într-o relativă armonie… până la sosirea lui Bishop, o căpetenie a vampirilor care ameninţă să readucă epitetul de malefic în expresia maleficii morţi-vii şi să spulbere fragila stare de pace. Numai că Bishop nu este singurul pericol...

Nori negri şi violenţi prevestesc o furtună de proporţii devastatoare. În timp ce studenta Claire Danvers şi prietenii ei se pregătesc să apere oraşul de elementele dezlănţuite — atât de cele naturale, cât şi de cele nenaturale —,  se petrece un lucru neaşteptat: vampirii din Morganville încep să dispară unul câte unul. Descoperirea motivului o conduce pe Claire spre o ultimă opţiune: să-i jure supunere lui Bishop… sau să moară.


Vol. 6 - Carpe Corpus

ÎN MORGANVILLE TOATĂ LUMEA E OBLIGATĂ SĂ ZÂMBEASCĂ, FIINDCĂ ALTFEL…

De când maleficul Bishop şi-a făcut apariţia în Morganville – în căutarea pierdutei cărţi care conţine secretele întunecate ale vampirilor –, relativa armonie dintre oameni şi vampiri este spulberată. Pentru salvarea micului oraş, începe să fie organizată o mişcare subterană de rezistenţă. Claire Danvers şi prietenii ei sunt primii care doresc să se întoarcă la o viaţă normală şi îl înfruntă pe cel care a jurat să nimicească totul în jur. Dar chiar dacă ei ar reuşi să-l înfrângă pe Bishop, oare vampirii, după ce au simţit din plin gustul puterii, vor accepta să se întoarcă la vechile reguli?


Vol. 7 -  Stingerea

Bun venit în Morganville,
oraşul din care nu mai vrei să pleci.
şi chiar dacă ai vrea… ei bine, nu poţi.

Maleficul Bishop nu mai stăpâneşte peste oraşul Morganville. Ca urmare, vampirii localnici au făcut concesii importante populaţiei umane. Cu nou-regăsitele lor libertăţi,
Claire Danvers şi prietenii ei aproape că încep să se simtă în largul lor…
Claire chiar poate să se concentreze asupra studiilor, iar prietena ei, Eve, este primită în compania teatrală locală.
Numai că, atunci când una dintre colegele ei de scenă dispare, după ce începuse să lucreze la un documentar de scurt-metraj, Eve se gândeşte la ce-i mai rău. Claire şi Eve descoperă curând că proiectul acestui film, al cărui subiect îl reprezintă chiar vampirii, este mai amplu şi mai primejdios decât ar fi bănuit cineva.


Vol. 8 - Sarutul mortii

SĂ PLECI DIN MORGANVILLE, TEXAS, N-A FOST NICIODATĂ UŞOR.

SĂ TRĂIEŞTI ÎN ALTĂ PARTE POATE FI IMPOSIBIL.

Vampirul Michael Glass tocmai primeşte apelul telefonic pe care-l aşteptase de multă vreme. Muzica lui a atras atenţia unui renumit producător muzical din Dallas, care vrea să-i înregistreze un disc demo şi să îi organizeze câteva concerte… ceea ce înseamnă că Michael va trebui să pătrundă în lumea oamenilor.

Însă nu va călători singur. Îl vor însoţi în primul rând prietenii săi umani – rebela Eve, deseori neînţeleasa Claire şi curajosul Shane.

Alături de ei va fi prezent, în calitate de escortă, vampirul Oliver, nemuritoare mână forte. Cu un astfel de grup, totul se poate transforma însă într-o excursie de coşmar.

Şi, într-adevăr, aventura care-i aşteaptă se dovedeşte mai periculoasă decât orice închipuire. Captivi în orăşelul Blacke, alături de oameni care-i urăsc şi un sălbatic grup de vampiri nomazi, dornici să-şi ofere un ospăţ scăldat în sânge, Michael şi prietenii săi riscă să nu mai ajungă în Dallas la timp… sau chiar niciodată.


Primele 8 volume sunt publicate la EDITURA CORINT.


Vol. 9 - Oraşul fantomă

Morganville este un mic oraş universitar din inima Texasului, plin de studenti, oameni excentrici si tot felul de creaturi peste care n-ai vrea sa dai dupa apusul soarelui.

In ciuda diferentelor, oamenii si vampirii din Morganville au invatat sa coexiste, dar asta n-o face pe Claire Danvers sa-si lase garda jos.

Pe masura ce un nou sistem de aparare al orasului se dezvolta, Claire descopera o noua modalitate de a folosi puterile vampirilor in asa fel incat vizitatorii sa nu vorbeasca despre "speciala" situatie in care se afla Morganville odata de trec de granita acestuia.

Dar noul sistem are o consecinta neasteptata si posibil fatala: oamenii din oras incep sa uite cine si unde sunt - chiar si vampirii. Iar cand prietenul lui Claire, Shane si cea mai buna prietena a ei, Eve, incep sa o trateze ca pe un strain, Claire realizeaza ca trebuie sa gaseasca o cale de a opri experimentul - inainte sa uite cum sa se salveze pe ea...si orasul Morganville.


Vol. 10 - Bite Club

Dupa ce descopera ca vampirii locuiesc in acelasi oras cu ea, Claire isi da seama ca acestia nu vor decat sa-si traiasca vietile linistiti. Dar altcineva vrea sa le faca viata un calvar.

Apare un nou sport extrem inspirat de pe internet : lupte de strada, facandu-i pe vampiri sa se lupte intre ei – sau cu oamenii. Urmarind necunoscutul semnal, Claire – impreuna cu prietenii si dusmanii ei – descopera ca ceea ce a inceput ca o simpla incaierare online, curand o sa fie un mare pericol pentru oricine din Morganville.


Vol. 11 - Pana la ultima suflare

In timp ce seful ei este ocupat cu cercetarea familiilor fondatoare din Morganville, Claire Denvers poate sa faca ce-i taie capul cand deodata afla ca trei vampiri au disparut fara nicio urma. 

Curand ea descopera ca ultima persoana care a interactionat cu unul dintre vampirii disparuti este cineva nou sosit in oras – un anume Magnus. 

Dupa o intalnire nu prea placuta cu acesta, Claire este sigura ca Magnus nu este un simplu om. Dar este vampir – sau cu totul altceva ?



Vol. 12 - Zori Intunecati

Inca de cand au aparut draugii – misterioarele creaturi care ataca vampirii – si au pus stapanire pe Morganville, vietile lui Claire si ale prietenilor ei au fost date peste cap. Majoritatea locuitorilor au parasit orasul, insa Claire, Shane, Eve si Michael au decis sa ramana si sa lupte. 

Folosindu-se de sistemul de canalizare a orasului, creaturile s-au inmultit repede. Situatia nu arata prea bine in Morganville -  mai ales de cand vampirul Amelie – fondatoarea orasului – a fost infectata prin o muscatura de draug.

Acum, daca Claire si prietenii ei nu-si dau seama cum s-o vindece pe Amelie si cum sa invinga creaturile, s-ar putea ca Morganville sa devina ceva mai mult decat un oras fantoma…

Vol. 13 - Dusmanie amara

Ani de zile, oamenii si vampirii din Morganville, Texas au reusit sa co-existe in pace. Dar acum ca pericolul ce ameninta vampirii a fost inlaturat, locuitorii umani isi dau seama ca cel mai mare pericol pentru ei sunt chiar vampirii din oras…

Datorita eradicarii creaturilor parazitare, cunoscute sub numele de draug, vampirii din Morganville nu mai sunt supusi unor restrictii. In timp ce vampirii fac ce vor ei, oamenii orasului sunt determinati sa-si protejeze vietile, aparandu-se cu arme. Dar Claire Danvers nu are de gand sa aleaga, avand in vedere ca are legaturi si cu oamenii si cu vampirii.

Si pentru a inrautati si mai mult lucrurile, un show televizat vine in Morganville in cautare de fantome exact cand situatia dintre oameni si vampiri se agraveaza. Acum, Claire si prietenii ei trebuie sa-si dea seama cum sa pastreze pacea fara a ajunge la stirile de seara…sau mai rau.


Vol. 14 - Caderea noptii

Claire nu s-a gandit ca va pleca vreodata din Morganville, dar nu poate renunta la sansa de a invata la Institutul de Tehnologie din Massachusetts. La urma urmei, sansa de a inventa dispozitive anti-vampiri impreuna cu Profesoara Anderson – exilata din Morganville – pare un vis devenit realitate…pana cand Claire realizeaza ca la mijloc sunt forte sinistre si ca nu e singura cu un plan ce implica vampirii.


Vol. 15 - In lumina zilei

Ceva drastic s-a intamplat in Morganville cat Claire si prietenii ei au fost plecati. Orasul pare mai curat si mai fericit ca niciodata, dar cand acestia sunt arestati si separati la sosire, isi dau seama ca schimbarile sigur nu sunt neaparat o veste buna.

Se pare ca Fundatia Lumina Zilei a oferit populatiei din Morganville ceva ce n-au mai avut : speranta unui viitor mai bun, fara vampiri. Si desi pare ca sunt salvati, adevarul este mult mai sinistru.

Acum, Claire, Shane si Eve trebuie sa gaseasca o cale de a-si scoate prietenul din custodia fundatiei, inainte ca vampirii sa dispara de tot…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu