Seria Fetele Gallagher de Ally Carter

 Vol. 1 - Dacă ţi-aş spune că te iubesc, ar trebui să te omor

Cammie Morgan are cincisprezece ani şi este elevă la Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale, o şcoală de fete tipică ─ evident, tipică dacă la orice şcoală s-ar preda arte marţiale avansate la ora de Educaţie fizică, cunoştinţe despre cele mai noi arme ale războiului chimic la orele de Ştiinţe, iar elevele ar primi distincţii pentru spargerea codurilor CIA la orele de Informatică. Deşi pretinde că este o şcoală pentru genii, Colegiul Gallagher este de fapt o şcoală pentru superspioane, unde se învaţă 14 limbi străine, Decriptare, Cultură şi Asimilare şi Operaţiuni sub Acoperire (Op-Acop, cu fabulosul Joe Solomon).

Necazurile lui Cammie încep când îl cunoaşte pe Josh, un băiat din partea locului care habar nu are ce e ea de fapt. Iar pentru a-şi păstra secretele şi pentru a părea o fată obişnuită, Cammie trebuie să mintă, ceea ce duce la situaţii amuzante; căci, deşi ea poate să-i asculte convorbirile telefonice, să se infiltreze în calculatorul lui ca un hacker sau să-l urmărească prin oraş cu iscusinţa unui adevărat James Bond, adevărul e că nu ştie cum să se descurce într-o relaţie cu cineva care nu trebuie să afle niciodată adevărul despre ea. 


Vol. 2 - Pe cuvânt de spioană

După ce a trebuit să renunţe la primul ei prieten, Josh, tot ce-şi doreşte acum Cammie este un semestru liniştit. Dar asta e mai uşor de spus decât de făcut când eşti elevă la cea mai bună şcoală din lume… pentru spioane: Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale.

După ce este învinuită pentru o breşă în securitate care pune în primejdie statutul ultra-secret al şcolii, Cammie şi prietenele ei află că şcoala lor urmează să găzduiască o serie de musafiri misterioşi — nume de cod: Blackthorne. Şi, în curând, fetele se strecoară prin pereţi şi coridoare secrete, montează microfoane şi dispozitive de urmărire şi iau amprente pentru a afla adevărul despre Blackthorne şi pentru a o disculpa pe Cammie. Şi chiar dacă au încredere în talentele lor de spioane, de data asta ţintele sunt mai dificile (şi mai sexy!), iar miza pentru inima lui Cammie — şi iubita ei şcoală — mai mare ca niciodată. 


Vol. 3 -  Cum să nu te laşi dus de nas de o fată... sub acoperire

Un nou semestru la Academia Gallagher pentru Tinere Excepţionale, şi Cammie Morgan continuă să cocheteze cu pericolul ─ având, evident, o acoperire pentru orice ocazie, căci fiind spioană în pregătire, pentru ea identităţile false reprezintă o metodă de supravieţuire.

Dar când Cammie se duce la Boston pentru a fi alături de prietena ei Macey atunci când tatăl acesteia este nominalizat la vicepreşedinţia Statelor Unite, convenţia politică naţională se transformă pentru cele două fete într-o adevărată capcană. Pentru a împiedica răpirea lui Macey ─ o ţintă politică majoră ─, Cammie se vede nevoită să renunţe la acoperirea ei.

Dar cine sunt răpitorii? Extremişti politici sau nişte personaje mai sinistre? Şi ce rol joacă Zach, misteriosul (super-sexy) băiat de care Cammie e îndrăgostită, şi care îşi face mereu apariţia pe neaşteptate, la adunări politice şi în trenuri? (Cammie încă nu a decis dacă el este băiatul bun sau cel rău, dar asta nu o împiedică să se gândească mereu la el!)

Cu ajutorul unei uluitoare foste Fete Gallagher, Cammie şi prietenele ei sunt decise să descopere maleficul grup care le ameninţă existenţa ─ a lor şi a întregii şcoli ─ şi să afle adevărata lui motivaţie. Şi în toată această aventură ─ misterioasă, cu răsturnări bruşte de situaţie şi momente de tensiune extremă ─ Cammie şi prietenele ei învaţă două lucruri: A) Viaţa în lumina reflectoarelor nu este întotdeauna cea mai plăcută, căci nu ştii niciodată cine te poate pândi. Şi B) Lucrurile nu sunt niciodată aşa cum par, şi cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă un spion este să-şi urmeze instinctele.


Vol. 4 - Doar cei buni spionează de tineri

Cammie îşi petrece vacanţa de iarnă la Londra, împreună cu Bex şi părinţii ei, şi se află sub pază strictă. Dar profesorul ei de Operaţiuni sub Acoperire ─ acuzat de trădare şi devenit unul dintre cei mai căutaţi oameni de pe Pământ ─ reuşeşte să înşele vigilenţa celor care o supraveghează pe Cammie şi vorbeşte cu ea, cerându-i să „urmeze porumbeii”, după care sare de pe Podul Turnului în Tamisa.

Cammie nu înţelege de ce profesorul ei cel sexy odinioară pare că şi-a pierdut minţile, şi mai ales de ce după întâlnirea cu el este luată la întrebări de agenţii MI6. Grozavă vacanţă, nu? Cammie se întoarce apoi la şcoală, pentru a descoperi că şi securitatea colegiului a suferit mari modificări, şi că toate pasajele secrete sunt acum blocate, iar şcoala cea iubită pare mai degrabă o închisoare. Lumea lui Cammie e întoarsă cu susul în jos şi ea nu mai ştie în cine să aibă încredere ─ prietene, profesori, colege. Iar pe măsură ce timpul se scurge şi pericolul creşte, Cammie devine sigură de un singur lucru ─ nu poate să stea cu braţele încrucişate şi să aştepte să fie salvată de ceilalţi! Trebuie să afle motivul pentru care Cercul (un grup terorist malefic, atât de secret încât prea puţini ştiu despre existenţa lui) continuă să fie pe urmele ei... şi asta cât mai repede! Iar când Zach începe să-şi facă apariţia din ce în ce mai des, în locuri şi situaţii total neaşteptate, Cammie îşi dă seama că are într-adevăr nevoie urgentă de răspunsuri. Căci, de data asta, miza n-o mai reprezintă doar inima ei, ci şi libertatea, prietenele şi familia sa.

Primele 4 volume au fost publicate la Editura Leda.


Vol. 5 - Ochii care nu se văd, se uită

Ultimul lucru pe care Cammie Morgan si-l aminteste este plecarea sa de la Academia Gallagher pentru a-si proteja prietenii si familia de Cercul Cavan – o organizatie terorista antica, ce o vaneaza de mai mult de un an. Dar cand Cammie se trezeste intr-o manastire din Alpi si descopera cate luni au trecut, trebuie sa accepte faptul ca memoria ei este acum o gaura neagra. Singurele urme ale vacantei de vara sunt vanataile de pe corpul sau si noroiul de sub unghii. Si tot ce isi doreste este sa se intoarca acasa.

Odata intoarsa la scoala, Cammie realizeaza ca pana si Academia Gallagher detine de data aceasta mai multe intrebari decat raspunsuri. Cammie, prietenele sale si misteriosul spion Zach trebuie sa infrunte cea mai dificila provocare de pana acum in timp ce calatoresc in cealalta parte a lumii, sperand sa puna cap la cap indiciile pe care Cammie le-a lasat in urma ei. Este o cursa contra timpului. Cercul se apropie si nimic nu ii sta in cale sa faca orice pentru a o impiedica pe Cammie sa isi aminteasca ce a facut in vara trecuta.


Vol. 6 - Impreuna, spionam

Cammie Morgan si-a pierdut tatal si memoria, dar in ultimul roman al extraordinarei serii, Fetele Gallagher, ea isi descopera cea mai importanta misiune de pana acum.

Cammie si prietenii ei afla in sfarsit de ce o vaneaza membrii organizatiei Cercul Cavan. Acum micile spioane impreuna cu Zach trebuie sa prinda membrii de elita ai Cercului inainte ca acestia sa poata pune la cale un plan ce o va schimba pe Cammie pentru totdeauna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu